Home Actualitate A început numărătoarea inversă! Peste câteva ore începe concursul de intrare în Rezidenţiat

A început numărătoarea inversă! Peste câteva ore începe concursul de intrare în Rezidenţiat

by Florentina Lup
0 comment

Concursul va avea loc mâine, 15 noiembrie, și se va desfășura în cele 6 centre universitare tradiționale: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, dar în condiții speciale, impuse de contextul epidemiologic actual.

În această sesiune, se înregistrează un număr record de candidați, respectiv 11.948 (6396 medicină, 3008 medicină dentară, farmacie 2544), care vor concura pe un număr de 7061. Cifra de școlarizare a fost suplimentată cu 961 de locuri pentru acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialişti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-CoV-2.

S-a avut în vedere şi asigurarea cu specialiști pentru programele naționale de oncologie și depistarea afecțiunilor oncologice, acordarea asistenței medicale pentru copii, precum și necesitatea formării unui număr sporit de specialiști care să trateze bolile cardiovasculare și ale aparatului circulator, respectiv pentru asigurarea transplantului de organe.

Concursul se va desfășura pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Toate informațiile sunt afișate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.

related posts

Leave a Comment