Home Actualitate STEP-HEAR, soluție inteligentă pentru nevăzători

STEP-HEAR, soluție inteligentă pentru nevăzători

by Antonia Mocanu
0 comment

STEP-HEAR, o soluție inteligentă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța. Scopul? Prezentarea soluţiei inteligente ce are ca scop sprijinirea persoanelor cu dizabilități prin intermediul unei aplicații care va facilita îndrumarea și orientarea în diverse medii.  

Accesul persoanelor cu deficiențe de vedere ar putea fi facilitat, în mijloacele de transport în comun din județul Constanța deoarece aplicația va pune la dispoziția utilizatorului, un ghid audio ce oferă asistență, pentru a elimina unele obstacole în activitățile lor zilnice, oferind îndrumări precise. Un alt avantaj al softului îl va reprezenta, notificarea șoferului autobuzului în momentul în care o persoană cu dizabilități așteaptă să urce în mijlocul de transport în comun.

„Acest proiect inovator rezidă atât din necesitate cât și dintr-o mare dorință de a asigura independența și siguranța persoanelor cu dizabilități. Așa cum am mai spus, Consiliul Județean Constanța va susține întotdeauna orice proiect care poate contribui la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor județului Constanța, prin dezvoltarea tehnologiilor de accesibilitate, crearea independenței personale și a egalității sociale. Aceste soluții inovatoare și eficiente la problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități trebuie întotdeauna valorificate și sprijinite” – a declarat Mihai LUPU, Președintele Consiliului Județean Constanța. De asemenea, în timpul discuțiilor s-a încercat și identificarea unor spații în vederea desfășurării de activități anteprenoriale a persoanelor cu dizabilități. În cadrul Asociației Nevăzătorilor din România – Filiala Constanța, există o trupă de actori amatori, iar pentru punerea acesteia în valoare s-a luat în calcul organizarea unui Festival al Nevăzătorilor în județul Constanța.

related posts

Leave a Comment