Home Actualitate Fenomen ciudat pe lacul Siutghiol

Fenomen ciudat pe lacul Siutghiol

by Antonia Mocanu
0 comment

Fenomen ciudat la malul mării.  Pe lacul Siutghiol, în dreptul localității Ovidiu bancuri întregi de pești au ieșit la suprafața apei.  Specialiștii spun că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește calitatea apei ci mai degrabă avem de-a face cu un fenomen natural, obișnuit în timpul iernilor mai blânde, atunci când apa de la mal se încălzește mai repede.

Apariția peștilor la mal în număr foarte mare  a pus pe jar autoritățile. O echipă de la Garda de Mediu din Constanța, împreună cu specialiști de la Apele Române  au prelevat deja probe de apă, iar acum sunt așteptate rezultatele. Nu există mortalitate în rândul peștilor ceea ce înseamnă că apa nu pare să fie poluată.

Biologii sunt de părere că schimbările bruște de temperatură din ultimele săptămâni au afectat mediul de viață acvatic. Și au și o explicație pentru fenomenul de pe lacul Siutghiol.

Apariția bancurilor de pești la mal atrage însă după sine și prezența pescarilor în număr foarte. Din această cauză reprezentanții Gărzii de Mediu au luat legătura și cu cei de la Agenția de Pescuit pentru a verifica situația și a vedea dacă prezența pescarilor se face în conformitate cu legea.  

related posts

Leave a Comment