Home Actualitate Speranță pentru turismul de croazieră

Speranță pentru turismul de croazieră

by Antonia Mocanu
0 comment

După un an în care sectorul croazierelor s-a prăbușit la nivel mondial, apare prima rază de speranță pentru portul Constanța. 26 de nave cu peste 3.000 de pasageri sunt așteptate să sosească în Portul Românesc de la Marea Neagră în acest sezon estival. Prima ar trebui să ajunga în luna mai. Contextul actual pandemic a determinat autoritățile portuare să ia măsuri suplimentare de siguranță sanitară, iar în terminalul de pasageri întregul circuit a fost reconfigurat.

Până în acest moment, la Terminalul de Pasageri din Portul Constanța și-au anunțat sosirea 26 de nave, 17 maritime și nouă fluviale. Sezonul va începe pe 1 mai, cu nava maritimă Artania, și se va închide pe 16 octombrie cu nava maritimă Aegean Odyssey. Autoritățile portuare și-au luat deja măsuri de siguranță sanitară. Circuitele în terminalul de pasageri s-au modificat, la fel și locațiile în care se verifică documentele, astfel încât să se poată menține permanent distanța fizică.

Și chiar dacă există armatori care dau ca sigură sosirea în Portul Constanța, autoritățile române sunt încă rezervate și spun că din cauza contextului pandemic și a incertitudinilor din această perioadă, situația se poate schimba. De altfel trei escale ale unor nave fluviale au fost anulate. River Adagio și River Ania nu mai ajung în port la începutul lunii martie așa cum erau programate. Și-au păstrat însă escalele din lunile iulie și august.

Chiar și în aceste condiții, Portul Constanța rămâne cea mai solicitată destinație din zonă, cu cele mai multe nave de croazieră anunțate pentru sezonul 2021.

Portul Constanța deține directoratul croazierelor Mediterane pentru zona Mării Negre și împreună cu porturile Odessa, Burgas și Varna promovează relansarea turismului de croazieră în Marea Neagră. De altfel, 12 nave și-au făcut rezervări si pentru anul 2022 în Portul Constanța.

related posts

Leave a Comment