Home Actualitate Semnal de alarmă

Semnal de alarmă

by Antonia Mocanu
0 comment

Curățenia plajelor și aruncarea deșeurilor pe plajele constănțene au fost întotdeauna subiecte cu două tăișuri, pe de-o parte organizațiile care fac regulat monitorizări ale sectoarelor de plajă și care descoperă deșeuri dintre cele mai ciudate, și, pe de altă parte, turiștii și constănțenii care încearcă să mențină plajele curate, însă, nu toată lumea e la fel.

Administratorii de plaje fac eforturi zilnic în acest sens, strâng deșeurile lăsate de turiști, iar pe fiecare sector de plajă sunt locuri special amenjate pentru depozitarea deșeurile. 

ONG Mare Nostrum desfășoară frecvent campanii de conștientizare în acest sens, iar acum un nou proiect al lor a ajuns la final. Proiectul MARLITER a oferit acces online celor interesați la datele de monitorizare a mediului înconjurător despre bazinul Mării Negre.

Încă o dată organizațiile de profil trag un semnal de alarmă în ceea ce privește aruncarea deșeurilor pe plajă și îi îndeamnă pe constănțeni și turiști deopotrivă să dea dovadă de responsabilitate și să arunce deșeurile în locurile special amenajate.

related posts

Leave a Comment