Home Actualitate Școală nouă la Năvodari, cu fonduri europene

Școală nouă la Năvodari, cu fonduri europene

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria orașului Năvodari începe construcția unei noi școli în localitate, de această dată cu fonduri europene. Edilul localității s-a întâlnit la acest început de săptămână cu reprezentanții firmei de proiectare și constructorul care au câștigat contractul privind Extinderea și amenajarea școlii nr.3 Năvodari, finanțat din fonduri europene. Cu acest prilej, a fost semnat contractul de execuție lucrări și s-au stabilit primele etape pentru implementării proiectului.

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari: „Am discutat despre avize, detaliile de proiectare și termenele de execuție și sunt convins că peste 2 ani, termenul de execuție, vom avea la Năvodari cea mai modernă și bine dotată școală din județ. Proiectantul s-a apucat deja de treabă și are termen ca până la sfârșitul lunii septembrie să fie gata. Apoi, va începe execuția propriu-zisă a lucrărilor. Școala nr. 3 din Năvodari va fi construită pe strada Pescărușului. Proiectul va avea în vedere reabilitarea și modernizarea corpului de clădire existent cu regim de înălțime S+P+2E, dar și prin construirea unui corp nou de clădire cu regim de înălțime S+P+2E+3 parțial și a unui corp de legătura ce va face trecerea de la corpul existent la corpul nou. În noua construcție, cei peste 600 de copii și cadre didactice vor beneficia de: 15 sali de clasa pentru 30 de elevi fiecare; 5 sali de clasa pentru 24 de elevi fiecare; 8 laboratoare cu anexe; 1 bibliotecă modernă; 1 sală de ceremonii. De asemenea, se va construi o sală de sport modernă de peste 550 mp și se va realiza un teren de sport exterior multifuncțional”.

De asemenea s-a mai prezentat încă odată importanța acestui obiectiv, fiind prima școală care se construiește de la zero în Năvodari.

related posts

Leave a Comment