Home Actualitate Pași importanți pentru grădiniță

Pași importanți pentru grădiniță

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lucrează la foc continuu la una din grădinițele din localitatea constănțeană Cumpăna, acolo unde, aproximativ 200 de prichidei ar trebui, din toamnă să îi calce pragul. Proiectul reabilitării a trecut prin mai multe etape și piedici, însă, acum se află de drumul cel bun, iar în septembrie preșcolarii din Cumpăna se vor putea bucura de un loc modern și dotat ca la carte. 

În comuna Cumpăna, întotdeauna se derulează proiecte de modernizare, reabilitare și chiar construire de la zero a unor locații ce îi deservesc pe locuitorii mai mari sau mai mici ai comunei. De această dată vorbim despre grădinița Sfânta Maria din Cumpăna, care de mai bine de trei ani de zile se află într-un proces de reabilitare total.

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna „Este unul dintre obiectivele unde finanțarea vine de la Uniunea Europeană, Program Național de Dezvoltare Rurală, AFIR, se află la cel de-al treilea constructor. Suntem într-un șantier unde lumea trebuie să înțeleagă că avem termen septembrie începerea anului școlar, de finalizare a acestei investiții. Investiție care are valoarea de 750 de mii de euro, din care 250 de mii este suportată de bugetul local. Se referă la construcția a 10 grupe, cu o suprafață de 3.046 metri pătrați alocată acestui obiectiv de educație, obiectiv școlar. Acele zece grupe sunt completate de dormitoare, de cabinet medical, de bucătărie, de sală de mese, spălătorie, grupuri sanitare”.   

De-a lungul ultimilor ani, administrația publică locală s-a lovit de mai multe probleme în ceea ce privește reabilitarea grădiniței, însă lucrurile par acum să intre pe făgașul normal și, cu muncă continuă și zilnică și cu efort comun, în doar o lună de zile, grădința ar trebui să își deschidă porțile deoarece aceasta va deservi peste 200 de preșcolari din localitate.

Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna „E o provocare  atât pentru administrația publică locală, dar și pentru constructor să putem să finalizăm toate acestea într-un termen de o lună de zile cât ne-a mai rămas la dispoziție. Sperăm ca oamenii să înțeleagă că nu există timp pierdut, că nu există niciun fel de posibilitate de a stagna lucrările, ci de a avea front comun și lucrat la foc continuu”. 

În luna septembrie, prichindeii din Cumpăna se vor putea bucura de un loc modern și dotat ca la carte.     

related posts

Leave a Comment