Home Actualitate Rezultate parțiale la SCJU Constanța

Rezultate parțiale la SCJU Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Teste negative pentru o parte din personalul unei secții a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Constanța. Săptămâna trecută, primul pacient constănțean infectat cu coronavirus a fost testat pozitiv, și, din cauza faptului că acesta este cadrul medical în instituția intraspitalicească, măsura de maximă urgență a fost testarea întregului personal al secției.

Rezultatele parțiale la testele pentru CODIV-19 sunt negative, urmând ca în cursul acestei săptămâni să vină și restul rezultatelor. Amintim faptul că imediat după aflarea veștii, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei din Constanța a decis dezinfectarea secției și demararea anchetei epidemiologice.

De asemenea tot personalul a fost testat și s-a autoizolat, iar activitatea secției a fost preluată de către altă secție.

În continuare, toți angajații din secția Medicală 2 rămân în autoizolare, iar activitatea secției este asigurată de către personalul din Medicală 1, fără ca liniile de gardă sau actul medical să fie afectate.

Măsuri au fost luate și pentru Unitatea de Primiri Urgențe, acolo unde toți pacienții care vin cu mijloace proprii completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19. Triajul epidemiologic se efectuează la intrarea în UPU, într-un spațiu special amenajat în afara zonei de triaj.
Pentru cei care sunt aduși de Ambulanță, triajul epidemiologic este efectuat de către angajații SAJ. Pacienții care nu îndeplinesc criteriul de suspect coronavirus sunt triați în funcție de afecțiunea corespunzătoare, investigați și tratați. Cei care întrunesc definiția de contact sau suspect, sunt izolați în zona tampon, timp în care se anunță 112.

Conducerea spitalului transmite faptul că încă din luna februarie vizitele aparținătorilor au fost suspendate, atunci când a început și sezonul de gripă, măsură ce, în contextul prevenirii COVID-19, rămâne în vigoare.

related posts

Leave a Comment