Home Actualitate Proiect pilot de prevenire a agresiunilor

Proiect pilot de prevenire a agresiunilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Vorbește cu Angela” este un proiect pilot de prevenire a agresiunilor de natură sexuală în cluburile și barurile din București, dar și din țară, care s-a lansat recent. Ideea proiectului a fost aceea de a crea un cod prin care persoanele care se simt în pericol în cluburi să poată cere ajutor într-un mod discret, apelând chiar la personalul cluburilor, iar Poliția Capitalei, în parteriat cu Asociația Necuvinte a lansat acestă campanie de informare și prevenire a agresiunilor.

Angela reprezintă, așadar, un cuvânt de cod, o interfață pentru sistemul de intervenție al statului. Este ușor de reținut și prietenos. Nu atrage atenția și oferă o cale facilă de a ieși dintr-un context dificil.

Personalul barurilor și cluburilor va fi instruit să recunoască acest cod drept o solicitare de ajutor și să izoleze persoana aflată în dificultate conducând-o într-un loc sigur, liniștit al clubului, pentru a putea afla mai multe detalii despre situația în care se află. În funcție de cele descrise de persoana care a folosit cuvântul de cod „Angela”, personalul clubului va chema un taxi, familia/prietenii sau un echipaj de poliție, asigurându-se astfel, într-un mod discret, de siguranța ei.

„Vorbește cu Angela” nu elimină intervenția oferită de linia națională de urgență 112, ci oferă sprijin într-un mod discret, rapid până la venirea unui echipaj de poliție și/sau ambulanță, dacă situația impune acest lucru. Este o campanie personalizată special pentru situațiile apărute în zonele de divertisment – cluburi, baruri, unde consumul de alcool este foarte des întâlnit.

„Ask for Angela” este o campanie de prevenire a agresiunilor sexuale lansată în anul 2016 în Marea Britanie de către Hayley Child, expertă în probleme legate de consumul de alcool și agresiuni sexuale în cadrul Consiliului Local Lincolnshire.

related posts

Leave a Comment