Home Actualitate Prima noapte cu declarație

Prima noapte cu declarație

by Antonia Mocanu
0 comment

Noaptea trecută a fost prima în care am ieșit din casă cu declarație pe proprie răspundere după ora 23, însă polițiștii au fost îngăduitori cu șoferii care circulau prin oraș fără un motiv bine întemeiat. S-au dat avertismente verbale și atenționări și urmează amenzi drastice. România intră în scenariul roșu în care circulatia pe timp de noapte este drastic limitată și se face doar cu acte care dovedesc urgența deplasării.

La Constanța filtrele poliției au împânzit bulevardele centrale ale orașului. Echipe mixte formate din polițiști și din jandarmi au tras pe dreapta toate mașinile aflate în circulație după ora 23.

Constănțenii au fost luați prin surprindere: nu se așteptau ca regulile să se aplice chiar din prima noapte.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca începând din 9 noiembrie  în toate localităţile din România, să fie interzisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei în intervalul orar 23 – 05. Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în interes profesional, pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată, pentru tranzitul orașelor spre tren, autocar sau avion, pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie. Măsurile restrictive sunt valabile pentru 30 de zile.

related posts

Leave a Comment