Home Actualitate Piețele agroalimentare, închise

Piețele agroalimentare, închise

by Antonia Mocanu
0 comment

Piețele Tomis III, Tic Tac și Cireșica s-au închis de luni 9 noiembrie ca măsură preventivă pentru combaterea răspândirii Sarv Cov 2. Decizia a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, împreună cu mult alte măsuri.

Amintim faptul că Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020 la articolul 7 prevede „Propunenea  suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor,  definite  potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară”, conform Guvernului României.

În acest sens, respectând normele în vigoare s-a permis activitatea piețelor agroalimentare de la Brotăcei, Filipescu, I.L Caragiale și piața agroalimentară de pe varianta Constanța – Ovidiu. De asemenea, Piața Griviței se va redeschide după ce vor fi executate mai multe lucrări de reamenajare a spațiului, precum înlăturarea sticlei din tâmplăria de aluminiu pentru a se asigura condițiile de funcționare cu respectarea normelor sanitare.

Toate deciziile au fost luate pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, în conformitate cu prevederile legilor în vigoare.

related posts

Leave a Comment