Home Actualitate Premierul Ciucă, vizită la Academie

Premierul Ciucă, vizită la Academie

by Antonia Mocanu
0 comment

Obiectiv ambițios pentru Clubul de Fotbal Farul Constanța! Marinarii își  propun ca până în 2030 să atingă obiectivul de neutralitate climatică. Primul pas a fost făcut odată cu inaugurarea singurului teren de fotbal construit din materiale ecologice. Premierul Nicolae Ciucă a venit special la Constanța să vadă investiția Regelui. Hagi a anunțat de altfel că acesta reprezintă doar o mică parte dintr-un proiect mult mai amplu menit să ofere o lume mai bună noii generații.

Farul Constanța este primul club din Liga întâi care își propune un astfel de proiect. O inițiativă care l-a impresionat de altfel până și pe premierul Nicolae Ciucă. Și care de altfel nu este singura. În baza sportivă de la Ovidiu se derulează și un proiect de producție de energie regenerabilă care să asigure o parte din consum și care să alimenteze mașinile electrice pe care le folosesc cei de acolo.

Neutralitatea climatică înseamnă reducerea emisiilor și absorbția mai mare de carbon. FC Farul Constanța își propune concret reducerea pe cât mai mult posibil a emisiilor de gaze cu efect de seră și compensarea oricăror emisii care se produc. Hagi consideră că tinerii trebuie să traiască într-o  lume mai bună și mai sănătoasă și tocmai la asta s-a gândit atunci când a decis să implementeze proiectul.

Pentru construcția terenului au fost folosite materiale de ultimă generație, ce nu dăunează mediului înconjurător. De altfel, terenurile Academiei Hagi sunt toate cultivate și crescute organic, într-un proiect agronomic sustenabil. 

related posts

Leave a Comment