Home Actualitate 33 tone de deseuri au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Constanta Sud

33 tone de deseuri au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Constanta Sud

by Antonia Mocanu
0 comment

Garda Nationala de Mediu Constanta a interzis importul deseurilor incarcate in doua containere, sosite in Portul Constanta Sud.
Deseurile au fost expediate de o firma din Israel si ar fi trebuit sa ajunga la o societate din judetul Buzau. Cantitatea totala aflata in cele doua containere este de 32.929 kg, reprezentand deseuri de polistiren presat in baloti.
Importul a fost inregistrat in registrul ROAFM, insa echipa de comisari a constatat mai multe neconcordante intre documentele depuse la Biroul vamal de Frontiera pentru realizarea importului si informatiile incarcate de importator in aplicatie. Autorizatia de mediu din setul de documente nu era aceeasi cu autorizatia de mediu din registrul ROAFM, iar documentul care insoteste transferul deseurilor –Anexa VII nu este completat conform cerintelor Regulamentului 1013/2006. Din aceste documente nu a reiesit in mod clar amplasamentul/adresa instalatiei de valorificare a deseurilor de polistiren si daca exista autorizatie de mediu pentru punctul de lucru unde se afla instalatia de valorificare a acestora.
Garda Nationala de Mediu face urmatoarea precizare: „Importul/transferul oricăror tipuri sau cantităţi de deşeuri în România se poate realiza numai către instalaţii de valorificare”, conditie obligatorie prevazuta de legislatia in vigoare.

related posts

Leave a Comment