Home Actualitate Comandament Sezon Estival 2022, la final

Comandament Sezon Estival 2022, la final

by Antonia Mocanu
0 comment

Săptămâna aceasta, a avut loc la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa ședinţa de închidere a Comandamentului Sezon Estival 2022, prezidată de către preşedintele ANSVSA dr. Alexandru Bociu.

Ca o concluzie, în perioada 27 iunie-28 august au fost întreprinse 1.970 de controale la operatorii economici cu activitate în domeniul alimentaţiei publice şi desfacerea cu amănuntul a produselor alimentare.

Inspectorii DSVSA au aplicat 439 de sancţiuni în valoare de 4.075.800 lei. În total, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2.116 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care erau improprii consumului uman.

În intervalul menţionat, echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Romane şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus, zero toxiinfecţii alimentare.

Reamintim că aceste verificări au avut loc pe zona litorală delimitată de localitățile Corbu, respectiv Vama Veche.

related posts

Leave a Comment