Home Actualitate Plata ratelor se amână cu 9 luni

Plata ratelor se amână cu 9 luni

by Antonia Mocanu
0 comment

Ministrul finanţelor a anunţat că ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului pentru o perioadă de la una până la nouă luni, dar durata pe care se suspendă nu va depăși data de 31.12 2020.

Florin Cîţu a precizat că măsura îi privește pe cei care au fost afectați „direct sau indirect” de măsurile luate în contextul pandemiei de COVID-19, iar solicitarea se poate face până la sfârșitul stării de urgență. Ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului – persoană fizică sau juridică – pentru o perioadă de la una până la nouă luni, dar durata pe care se suspendă nu va depăși data de 31 decembrie 2020.

Dobânda restantă se va adăuga creditului, dar se va reeșalona pe toată durata creditului. Excepţie vor face creditele ipotecare pentru care dobânda se va plăti într-o perioadă de maximum cinci ani.

Florin Cîțu a mai spus că vor fi aprobate, cel mai probabil săptămâna viitoare, normele metodologice privind aplicarea ordonanţei .

Ministrul a precizat că de această prevedere legală vor beneficia persoanele care nu au restanţe la momentul depunerii cererilor.

related posts

Leave a Comment