Home Actualitate Este nevoie de sânge! Donează şi salvează!

Este nevoie de sânge! Donează şi salvează!

by Florentina Lup
0 comment

Persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, se pot prezenta sâmbătă, 28 martie, în intervalul orar 09:00-13:00, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.
Solicitările de sânge şi componente sanguine ale spitalelor din judeţ şi din Bucureşti sunt în creştere, dar numărul donatorilor se menţine scăzut, în această perioadă, comparativ cu cererile.

Pacienţii cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional şi fără ajutorul donatorilor de sânge viaţa lor este în pericol.

,,Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa dispune de toate materialele necesare activităţii medicale, echipa depune eforturi lucrând în week-end-uri, dar fără contribuţia dumneavoastră, a oamenilor sănătoşi dornici să ajute donând sânge, eforturile noastre nu îşi ating obiectivul. Vă rugăm să nu ignoraţi acest mesaj şi să luaţi în considerare oportunitatea de a oferi unui necunoscut o oră din sâmbăta dumneavoastră liberă, devenind donator de sânge.”, este apelul lansat de echipa Centrului Regional de Transfuzii Constanţa.

În paralel, se va desfăşura şi o acţiune de informare şi recrutare de donatori de celule stem, cu înscriere în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem.

related posts

Leave a Comment