Home Actualitate Percheziţii de amploare la început de săptămână

Percheziţii de amploare la început de săptămână

by Antonia Mocanu
0 comment

Zeci de percheziții au loc la acest început de săptămână, în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, la suspecți care furau din camioane în mers. Prejudiciul ajunge la câteva milioane de euro.

DIICOT și Poliția Capitalei fac 73 de percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Prahova, Teleorman și Ialomița, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane aflate în mers, fapte săvârșite atât în România, cât și pe teritoriul altor state membre ale UE.

La acțiune participă Directia de Investigații Criminale din Poliția Română, reprezentanți ai Europol, precum și anchetatori francezi și olandezi. Prejudiciul se ridică la câteva milioane de euro, urmând a fi stabilit cu exactitate la finalul cercetărilor. În acțiune sunt implicați peste 700 de polițiști și jandarmi, potrivit Poliției.

Procurorii DIICOT precizează că 18 dintre precheziții au loc în baza unui ordin european de anchetă cu Franța, privind activitatea unor grupuri infracționale specializate în comiterea de furturi din autocamioane aflate în mers. Prejudiciul se va stabili cu exactitate la finalul cercetărilor.

related posts

Leave a Comment