Home Actualitate O nouă campanie de sterilizare gratuită pentru animalele fără stăpân din Agigea

O nouă campanie de sterilizare gratuită pentru animalele fără stăpân din Agigea

by Romanov Alex
0 comment

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International şi cu sprijinul Primăriei Agigea, va desfăşura o nouă campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraş.

Astfel, în perioada 03-07 octombrie 2022, echipa de medici veterinari ai Animal Society revine în Agigea, unde va desfăşura o campanie de sterilizări gratuite pentru câinii şi pisicile de rasă comună.

„Revenim în Agigea, la solicitarea locuitorilor şi a autorităţilor locale, care au înţeles impactul pozitiv, eficient, durabil pe care sterilizarea în masă a animalelor de rasă comună îl are asupra comunităţii lor. Numărul animalelor fără stăpân este redus considerabil, la fel şi riscul bolilor la care acestea sunt expuse, sau al problemelor de comportament pe care le pot manifesta. Constatăm responsabilizarea şi implicarea societăţii civile în adoptarea celor mai umane şi mai sustenabile măsuri de prevenţie a înmulţirii necontrolate şi a suferinţei acestor animale şi suntem încrezători în schimbarea în bine a situaţiei acestor animale.” – Anca Tomescu, Preşedinte, Animal Society.

„Alături de Animal Society şi Four Paws International, demarăm încă o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună de pe raza oraşului Agigea. Soluţia sterilizării este singura viabilă şi un important pas către civilizaţie. Mai mult decât atât, sterilizarea este o obligaţie legală – conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie: Nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 şi 10 000 Lei. Rugăm cetăţenii să fie responsabili şi să sprijine demersul nostru, sterilizându-şi animalele de companie de rasă comună.” – Cristian Maricel Cîrjaliu, Primar, Primăria Agigea.

Cei interesaţi de această campanie de sterilizare se pot programa printr-un apel la numărul de telefon 0754 800 630, începând de luni, 3 octombrie, între orele 10:00-14:00.

related posts

Leave a Comment