Home Actualitate Atenție, șoferi! Anunțul care vizează peste 450.000 de conducători auto

Atenție, șoferi! Anunțul care vizează peste 450.000 de conducători auto

by Romanov Alex
0 comment

Atenție, șoferi! Termenul de valabilitate a peste 450.000 de permise de conducere va expira în perioada decembrie 2022 – februarie 2023. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit MAI, este vorba despre documente care au fost emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

„Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflaţi în această situaţie să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilităţii administrative”, a transmis MAI într-un comunicat

Dacă vă regăsiți în această situație, iată ce pași trebuie să urmați pentru preschimbarea permisului de conducere:

– efectuarea programăriilor online pe site-ul www.drpciv.ro,

– achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, reţeaua de staţii SelfPay, online – ghişeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăţi, mandat poştal, etc.)

– pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fişa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plăţii taxei).

– prezentarea la sediu conform programării.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat al Poştei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare.

related posts

Leave a Comment