Home Actualitate „O navă pentru Ucraina”

„O navă pentru Ucraina”

by PĂUN IONELIA
0 comment

Nava care transportă cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, respectiv peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente dar şi raţii alimentare, a ajuns în portul Constanța Sud – Agigea. De aici, bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava. Operațiunea este denumită O navă pentru Ucraina și este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe.

La primele ore ale dimineții, nava „Aknoul” încărcată cu peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, a sosit în portul Constanța Sud Agigea. Vorbim despre cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, ce constă în 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv; 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament de salvare, degajare și protecție, 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare și un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren, 60.000 de rații alimentare, 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte, 5 generatoare, materiale de construcție și prelate și peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizați pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

„Franța nu putea rămâne indiferentă la suferința poporului ucrainean. Suferim în urma acestui război nejustificat, un război nedorit, dar căruia ne opunem. Cu toții suntem solidari cu poporul ucrainean. În ultimele șapte luni, mai bine de 30 de convoaie umanitare, atât terestru cât și pe calea aerului, au fost organizate și coordonate de echipele Centrului de Criză, cu sprijinul Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe”, PHILIPPE WIEBER, însarcinat cu afaceri al Ambasadei Frantei 

Bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava. Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

 „Sunt foarte bucuros să particip la acest eveniment. Eveniment ce demonstrează un nivel risicat de solidaritate cu Ucraina + Toată lumea civilizată ne-a demnonstrat că este alături de noi. Mulțumesc Guvernului Republicii Franceze și prietenilor noștri români care din primele zile ale agresiunii ruse sunt alături de noi. visăm la un viitor prosper, un viitor european“, ROHOVEI PĂUN, ministru consilier al Ambasadei Ucrainei în România.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.

„Noi pe partea de DSU, ISU suntem pregătiți ca acest transport să ajungă la HUB-ul din Suceava. Ne bucurăm că se întâmplă lucrul acesta + Ceremonia de primire a acestor ajutoare în HUB-ul din Suceava este programată pentru data de 9 octombrie când va avea loc și operațiunea de descărcare“, MIHAI LUPU, Consilier secretar de stat DSU 

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina“, este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie.

related posts

Leave a Comment