Home Actualitate Încă o clădire emblematică pentru Constanța va fi reabilitată

Încă o clădire emblematică pentru Constanța va fi reabilitată

by Florentina Lup
0 comment

A fost atribuit contractul pentru elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului Reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Contractul presupune întocmirea studiilor de teren, a expertizei tehnice, a auditului energetic, a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții, a proiectului tehnic și a documentației tehnice pentru autorizația de construire.

Construcția care datează din anii 1920 a fost inițial sala de festivități a liceului Mircea cel Bătrân. În 1951 a fost transformată în teatru și a devenit cea mai mare scenă a Dobrogei de la acel moment. De atunci, în cei peste 70 de ani de existență, această clădire a găzduit mii de spectacole de teatru, operă și operetă, balet.

Aici și-au desfășurat activitatea Teatrul pentru copii, Teatrul Dramatic, Opera constănțeană, Orchestra simfonică și, din 2004, funcționează Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski. Generații întregi de constănțeni iubitori de frumos i-au trecut pragul și s-au bucurat de prestațiile uimitoare ale artiștilor îndrăgiți.

Valoarea acestui contract este de 677.353,06 lei fără TVA, iar durata de realizare a lucrărilor este de 36 de luni.

related posts

Leave a Comment