Home Actualitate Nu sunt motive de îngrijorare! DSP Constanța a primit peste 1 milion de comprimate de iodură de potasiu

Nu sunt motive de îngrijorare! DSP Constanța a primit peste 1 milion de comprimate de iodură de potasiu

by PĂUN IONELIA
0 comment

Constănțenii care se tem de un atac nuclear pot sta liniștiți. Direcția de Sănătate Publică din Constanța a recepționat peste un milion de comprimate de iodură de potasiu. Fabricarea lor a fost încheiată de către compania Antibiotice Iași. Pastilele cu iod nu sunt pentru toată lumea, ci pentru copii şi femei gravide, iar acestea trebuie administrate într-un timp foarte scurt, în cazul unui incident, a precizat ministrul Sănătății.

Direcția de Sănătate Publică din Constanța se numără printre cele 42 de instituții publice care au primit până în acest moment comprimatele de iodură de potasiu necesare în cazul unui incident nuclear.

„DSP Constanța a recepționat ieri 1.027.000 de comprimate de iodură de potasiu. Acest medicament se fabrică la solicitarea autorităților guvernamentale, pentru a putea fi oferit gratuit populației în situații de criză, determinate de un incident nuclear” a decalarat TUDOREL ENE, purt de cuv DSP Constanța.

Comprimatele de iodură de potasiu au fost fabricate într-un timp record de Antibiotice Iași.  Deja, 20 de milioane de comprimate din cele 30 de milioane produse, au ajuns la direcțiile de sănătate publică și întreaga cantitate va ajunge la nivelul acestora, până la sfârșitul acestei săptămâni. Ele au o valabilitate de câțiva ani și trebuie păstrate în condiții corespunzătoare. Pastilele cu iod nu sunt pentru toată lumea, ci pentru copii şi femei gravide, iar acestea trebuie administrate într-un timp foarte scurt, în cazul unui incident, a precizat ministrul Sănătății. Distribuirea comprimatelor către populație se face printr-o hotărâre de Guvern, împreună cu prefecturile şi cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, transmite ministru sănătății.

related posts

Leave a Comment