Home Actualitate Locul 3 în Europa ca număr de infectări

Locul 3 în Europa ca număr de infectări

by Antonia Mocanu
0 comment

Statistică îngrijorătoare! România a urcat pe locul 3 în Europa ca număr de infectări la suta de mii de locuitori. 6% din teste sunt pozitive la COVID-19. Astfel, țara noastră a depășit media europeană la numărul de infectări la suta de mii de locuitori.

Dacă, în urmă cu o lună, despre țările balcanice și cele din estul Europei se spunea că au fost ferite de un număr mare de cazuri de COVID-19, acum țara noastră este pe locul trei în topul țărilor europene, după Portugalia și Suedia.

Iar datele înregistrate în ultimele zile conturează tabloul unei situații tot mai îngrijorătoare: 5-6% din testele făcute în zilele de weekend au scos la iveală noi îmbolnăviri, o proporție nemaiîntâlnită de la începutul lunii mai.

Astfel, datele de după data de 21 iunie arată că peste 6% din totalul testelor procesate au ieșit pozitive pentru COVID-19.

În ceea ce privește situația pe județe, cele mai multe cazuri noi înregistrate în data de 22 iunie au fost în județul Arges. Un număr de 45 de persoane au fost depistate pozitive cu virusul SARS COV 2.

La Constanța situația devine una îngrijorătoare. Spitalul de boli infecțioase este ocupat, în prezent, aproape la capacitatea maximă. În ultimele zile, aici au ajuns 92 persoane infectate cu noul coronavirus, spitalul dispunând de doar 120 de paturi. Dintre cele 92 de persoane, 13 lucrează în Primăria Constanța.

Primarul Decebal Făgădău a declarat că și-a făcut testul, iar rezultatul este negativ. Edilul-şef a precizat că nu va bloca activitatea în Primăriei însă dacă numărul cazurilor va crește, funcționarii vor lucra de acasă, în schimburi săptămânale.

related posts

Leave a Comment