Home Actualitate Lacul Techirghiol, în pericol

Lacul Techirghiol, în pericol

by Antonia Mocanu
0 comment

La Sanatoriul Balnear din Techirghiol îngrijorarea e mai mare ca oricând. Plajele scăldate altă dată de apele sărate ale lacului, s-au lungit destul de mult și sunt acoperite cu nămol uscat la margini.

Îngrijorați peste măsură, oamenii s-au dus la primărie și au anunțat descoperirea. Scăderea apei este drastică și n-a mai fost înregistrată atât de acut, niciodată.

Deja primele efecte se vad în exploatarea nămolului terapeutic. Bărcile colectoare care aduceau namol în fiecare zi nu se mai pot apropia de maluri. Riscul să eșueze pe nisip e mare și s-ar răsturna imediat. 

Începând din 1970 s-a constatat o creștere continuă a nivelului apei în lacul Techirghiol, urmată de o scădere a salinității lacului și ca urmare a avut loc o deteriorare a mediului și condițiilor favorabile dezvoltării unei flore și faune specifice nămolului sapropelic, cu calitățile terapeutice recunoscute.

Climatologii spun că lucrurile nu se vor opri: seceta va fi din ce în ce mai accentuată și primele care au de suferit sunt lacurile din Dobrogea, inclusiv Techirghiol.

related posts

Leave a Comment