Home Actualitate La ce preț se vor vinde măștile?

La ce preț se vor vinde măștile?

by Antonia Mocanu
0 comment

Doi lei pe bucată, acesta va fi preţul măstilor produse în România. Anunţul a fost făcut de Ministrul economiei Virgil Popescu.

„Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei”.

Referitor la plafonarea preţului măştilor, ministrul a menţionat că nu crede că va fi nevoie de o astfel de măsură, întrucât, la ora actuală, există stocuri suficienţe atât din ţară, cât şi din străinătate.

„Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile”, a afirmat oficialul.   

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a lansat joi aplicaţia “Registrul Naţional al Producătorilor” de echipamente, dispozitive medicale şi nemedicale, materiale de necesitate destinate populaţiei în lupta cu COVID-19, potrivit unui comunicat de presă.

related posts

Leave a Comment