Home Actualitate Fonduri europene pentru combaterea pandemiei COVID-19

Fonduri europene pentru combaterea pandemiei COVID-19

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Fondurilor Europene, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), are deschise mai multe apeluri de proiecte pentru a finanța unitățile de învățământ.

Astfel, din fondurile POIM sunt finanțate, pentru unitățile de învățământ, echipamentele de protecție și containerele sanitare mobile în valoare de 50, respectiv 25 milioane euro, pentru a putea susține activități didactice în condiții de siguranță.

În cadrul apelului, se finanţează:

  1. Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție / dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor. De asemenea, sunt eligibile achiziţiile de containere sanitare mobile destinate asigurării condițiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea și diminuarea răspândirii potențiale a infecției cu virusul SARS-CoV-2.
  2. Dotarea instituțiilor de învățământ superior de stat cu echipamente de protecție / dispozitive medicale, în special, dar fără a fi limitate la măști de protecție, dezinfectanți, combinezoane, aparatură destinată dezinfecției și sterilizării aerului de tipul nebulizatoarelor. Pentru acțiunile de acest tip, echipamentele de protecție de uz personal sunt eligibile exclusiv în beneficiul studenților care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale de stat și burse sociale ocazionale.

related posts

Leave a Comment