Home Actualitate Dragorul maritim “Lupu Dinescu” participă la Exercițiul multinațional “Poseidon 20”

Dragorul maritim “Lupu Dinescu” participă la Exercițiul multinațional “Poseidon 20”

by Romanov Alex
0 comment

Dragorul maritim “Lupu Dinescu” a părăsit portul Burgas la începutul acestei săptămâni, urmând să participe, alături de navele partenere, la Exercițiul multinațional MCM “Poseidon 20”, organizat de forțele navale ale Bulgariei, în raioane maritime din sud-vestul Mării Negre.

După ce a străbătut aproximativ 130 de mile marine, dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu” a făcut o escală de trei zile în portul Burgas din Bulgaria, pentru refacerea capacității de luptă. Nava este integrată în gruparea navală permanentă NATO de luptă contra minelor, în perioada 29 octombrie – 18 noiembrie și desfășoară misiuni în Marea Neagră împreună cu nava de sprijin logistic „Aliakmon” (Grecia), nava-comandant a grupării, vânătoarele de mine „Alghero” (Italia), „Duero” (Spania), „Orion” (Franța), „Edremit” (Turcia) și „Tsibar” (Bulgaria).

În portul Burgas, activitățile echipajelor navelor din SNMCMG-2 au avut ca element comun distanțarea fizică, pentru a preveni răspândirea și infectarea cu virusul SARS-COV2.

Navele Divizionului 146 minare-deminare, din care face parte și dragorul maritim “Locotenent Lupu Dinescu”, sunt integrate în pachetul de forțe navale pus la dispoziția Alianței Nord-Atlantice de țara noastră și desfășoară misiuni NATO în cadrul grupărilor navale permanente aliate, în fiecare an, din 2014 până în prezent.

sursa foto: Forțele Navale Române

related posts

Leave a Comment