Home Actualitate Din Israel, în România cu “Pașaportul verde”

Din Israel, în România cu “Pașaportul verde”

by Romanov Alex
0 comment

Israelul se află în discuții cu statul român pentru semnarea unui acord care prevede primirea turiștilor în țara noastră pe baza ”pașaportului verde”. Israel a semnat deja protocoale cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia și Seychelles privind primirea turiștilor pe bază adeverinței de vaccinare.

Una dintre prioritățile României, anul acesta, este aceea de a revitaliza sectorul turismului, sector care a înregistrat cele mai multe pierderi anul precedent. Israelul s-a numărat constant pe primele locuri ca sursă de turiști  pentru țara noastră, pentru 2018, 2019 și pentru primele  două luni din 2020.  

La ora actuală, potrivit mass-media din Israel, Ministerul israelian de Externe a ajuns deja la un acord cu Cipru, Grecia, Marea Britanie, Estonia, Georgia și Seychelles privind primirea turiștilor pe  bază de adeverință de vaccinare  –  așa   numitul “pașaport verde” – și se  află  în   discuții   cu   guvernele   din România și Serbia. Prezentând la graniță ”pașaportul verde”, turiștii israelieni vor fi   primiți  în  aceste  destinații   fără  a întâmpina nicio limitare și  fără  carantină.  Călătoriile cetățenilor israelieni vor putea începe după ridicarea restricţiilor impuse în Israel privind zborurile internaţionale, care   rămân   deocamdată   suspendate până pe 20 februarie.

Acest scenariu este unul benefic industriei turismului românesc. Omul de turism româno-israelian, Meidan Butnaru, care a adus, până la ora actuală, peste 200.000 de turiști israelieni dar și din alte  țări  în România,  consideră   că   dacă România va semna acest acord cât de repede, Israelul  va  putea  asigura chiar  și  mai  mulți turiști decât înainte de 2020. 

Un turist israelian cheltuiește în România, pentru pachetul turistic, în medie, 580 de euro de persoană, plus încă 100 de euro pe zi pentru mâncare, cumpărături etc. Durata medie a unui sejur în România pentru un turist israelian este de 5 nopți. În concluzie, fiecare israelian cheltuiește în total aproximativ 1.100 de euro, suma totală generată de cei peste 230.000 devizitatori israelieni care au ales țara noastră în 2019 fiind de peste 1,2 miliarde de lei, turiștii din această țară fiind pe locul 1 la cheltuieli în România.

related posts

Leave a Comment