Home Actualitate Crește prețul la benzină

Crește prețul la benzină

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești proaste pentru români. Crește prețul la combustibil, iar cea mai scumpă benzină se vinde la Năvodari. În unele stații litrul a depășit deja un dolar, iar veștile nu sunt bune nici pentru perioada următoare. Relaxarea măsurilor anticovid pare să fie și ea una din cauzele care au determinat marile companii să ridice prețurile.

Preţul petrolului continuă să crească și a depășit deja 72 de dolari pe baril pentru prima dată din 2019. Economiștii pun această creștere pe fondul creșterii cererii. Drept urmare și prețul în stațiile peco a crescut, iar la Năvodari avem deja cea mai scumpă benzină. De altfel și în orașul Constanța, prețul la pompă în unele zone este mai scump.

O altă cauză care ar fi dus la creșterea prețului la pompă este și ridicarea restricțiilor anti covid. Tot mai mulți români au început să plece în vacanță, iar principalul mijloc de transport este autoturismul propriu. Astfel că pe fondul unei cereri crescute, companiile românești au decis să majoreze prețul. Evident spre nemulțumirea șoferilor care spun că acesta este abia începutul și implicit vor urma și alte majorări.

Și din păcate, veștile proaste nu se opresc aici, până la sfârșitul anului prețul benzinei ar putea ajunge și la 7 lei per litru.   

related posts

Leave a Comment