Home Actualitate Peste 1.400 pacienți la UPU

Peste 1.400 pacienți la UPU

by Antonia Mocanu
0 comment

Peste 1.400 persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe în timpul zilelor libere, peste 350 pacienți au fost internați și alți 218 au avut nevoie de intervenții chirurgicale de urgență. Așa arată bilantul realizat de către Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța în urma minivacanței de Rusalii. S-a lucrat fără întrerupere, în  aceste zile la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, iar personalul din cadrul UPU a rezolvat sute de urgențe medicale, în fiecare zi.

În total, 1.474 pacienți au fost investigați în cadrul Unității Primiri Urgențe Constanța în perioada 18 iunie-22 iunie și, în același timp, aproximativ 800 pacienți au primit tratament de specialitate, fiind internați în secțiile SCJU. Cei mai mulți dintre pacienții din UPU au fost încadrați pe COD VERDE, respectiv 1.316. Pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât şi pacienţii pentru care există un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile ROȘU, 31 de persoane și GALBEN, 96 de persoane. Pe codurile albastru și alb au fost repartizați 3, respectiv 27 pacienți.

În urma investigațiilor de specialitate, din cele 1.474 persoane, au fost spitalizate 362. Cele mai multe internări au fost în secțiile: Pediatrie, Obstetrică Ginecologie Neurologie și Cardiologie.

Totodată, în timpul weekendului prelungit, medicii de gardă din cadrul Spitalului Județean Constanța au efectuat 218 de intervenții chirurgicale de urgență, 26 la copii și 192 la adulți.

related posts

Leave a Comment