Home Actualitate Cât cheltuiesc românii de Valentine’s day

Cât cheltuiesc românii de Valentine’s day

by Antonia Mocanu
0 comment

Valentine’s Day sau Ziua îndrăgostiţilor a devenit tot mai populară printre români. Aceştia profită de ocazie pentru a-şi face cadouri sau a trăi clipe romantice. De asemenea, conform unui sondaj, 3 din 10 angajați vor ca Valentine’s Day să fie declarată zi liberă. Este mai mult decât evident faptul ca Valentine-s day este o sărbătoare cu impact asupra comerţului. Femeile şi bărbaţii îşi alocă din timp resurse financiare pentru a îşi impresiona jumătatea.

Cei cu un buget mai consistent au la îndemână şi pachete turistice ce conţin nopţi de cazare în cele mai populare oraşe ale lumii. La Constanţa, cei care sunt prinşi în trafic, au parte de o surpriză.

Semafoarele de pe cel mai cunoscut bulevard din Constanța vor afișa inimioare pe culoarea roşie, acest mod de semnalizare rutieră fiind păstrat până la sfârşitul lui februarie, lună a îndrăgostiţilor.

Prima atestare a zilei de 14 februarie a fost în anul 498 când trei sfinţi au fost numiţi de papa Galasius I, însă sărbătoarea rămâne asociată cu Sfântul Valentin din Roma.

La nivel mondial, Ziua Îndrăgostiților este considerată a doua mare sărbătoare populară după Crăciun.

Sursa foto: ziare.com

related posts

Leave a Comment