Home Actualitate Un sport diferit

Un sport diferit

by Antonia Mocanu
0 comment

Deținerea unei arme este încă un subiect tabu în zilele noastre. Însă, în ultimii ani acesta a fost tot mai mult dezbătut. Fie că există persoane care merg la poligonul de trageri pentru a se deconecta de cotidian sau pur și simplu doresc să obțină permisul de port armă, un lucru este cert. Arma nu este o jucărie, iar cei care aleg să o folosească trebuie să aibă în vedere mai multe aspecte.

Indiferent de meseria pe care o avem fiecare, cu toții avem nevoie la un moment dat de timp liber, pe care să ni-l petrecem pentru a ne deconecta de la cotidian. Dacă unele persoane aleg să iasă în parc, să meargă la un film sau la teatru, există și persoane mai îndrăznețe care aleg, să tragă cu arma în poligon. Poate părea periculos, însă cei care merg în această direcție și vor ori să obțină permis de port armă, ori, pur si simplu să tragă cu pistolul în poligon, urmează niște reguli stricte pe care instructorii le împărtășesc cu ei încă din primele momente în care aceștia pășesc acolo.

Este un hobby sau sport ce poate fi ușor catalogat drept violent, dar care în ultima perioadă, a fost alegerea celor cărora cariera le ocupă mai tot timpul și care decid să se deconecteze într-o altă modalitate comparativ cu restul lumii.

Cei care vor să învețe să tragă cu arma, trebuie să știe că este nevoie de multă răbdare, atât din partea instructorului, dar și a cursantului. Măsurile de siguranță pe care trebuie să le cunoască toți cei care trec pragul  unui astfel de poligon de trageri le află chiar de la instructorul avizat.

Este o adevărată „artă” mânuirea unei arme de foc, iar instructorii  împărtășesc din experiența lor și cursanților pasionați de tir.  Pașii, dar și modalitatea în care trebuie mânuită o armă o află cursanții chiar de la specialist.

Trasul cu arma poate fi considerat detașat un sport al bărbaților, însă, am aflat faptul că lucrurile nu stau chiar așa. Cel puțin nu la Constanța. O balanță există cumva între doamnele și domii care vin să tragă cu arma la poligon, însă femeile dau dovadă de mult mai multă răbdare și tenacitate, în timp ce bărbații sunt mai grăbiți să intre în „acțiune”.

Orice pasiune pe care fiecare dintre noi o dezvoltăm în afara activității de zi cu zi la serviciu reprezintă o deconectare, o rupere de ritm din ce facem, iar acest sport, chiar dacă este diferit și nu destinat oricui, este unul care presupune îndemânare, concentrare, atenție, și poate cel mai important precizie. 

Sursa foto : extremeaddict.ro

related posts

Leave a Comment