Home Actualitate Se reabilitează trama stradală

Se reabilitează trama stradală

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lucrează și în această săptămână în municipiul Constanța. Echipele administratorului drumului public acționează în următoarele zone: Abator, Palazu Mare, Baba Novac, dar și pe bulevardul Tomis. Constănțenii sunt rugați să nu își parcheze mașinile în zonele în care se execută lucrări.

Noi șantiere de lucrări edilitare sunt deschise în zonele rezidențiale. În această săptămână, se asfaltează carosabilul pe străzile Dunării, Frigului, Aurora și pe aleea Portul Nou din cartierul Abator. Lucrări de modernizare a carosabilului se execută și în zona Casa de Cultură. Pe strada I.G. Duca, se decapează zona carosabilă pe tronsonul delimitat de strada Țepeș Vodă și strada Maior Gheorghe Murea, iar la finalul săptămânii lucrările se vor extinde și pe strada Artileriei.

Pe străzile din cartierele Palazu Mare și Baba Novac se îmbunătățesc condițiile de trafic rutier. Echipele administratorului drumului public intervin cu utilaje pentru amenajarea suprafețelor pe străzile Tache Ionescu, Pallady, Putna și pe aleile Morilor și Sânzienelor. Lucrările de modernizare a infrastructurii pietonale avansează pe bulevardul Mamaia. Pe tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Renașterii, se decopertează suprafața pietonală iar în paralel se montează borduri noi și se amplasează pavele moderne.

Pe bulevardul Tomis, se refac trotuarele în zona de acces către blocurile TS2, TS3 și TS4. Infrastructura trotuarelor este consolidată cu borduri noi și se asfaltează suprafața decopertată.

Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare pe aleea Berzei, în zona blocului IV20, pe strada Oleg Danovski și pe aleea Magnoliei. Se refac suprafețele în vederea asfaltării. În pasajul subteran de la Gară continuă lucrările de recondiționare a finisajelor exterioare de tencuieli.

Echipele administratorului drumului public intervin cu echipamente profesionale pentru igienizarea spațiilor verzi din aliniamentele stradale. Pentru siguranța participanților la trafic, se recondiționează echipamentele de semaforizare și se montează indicatoare de informare în toate zonele din oraș. De asemenea, se aplică marcajele rutiere la trecerile de pietoni și în parcările asfaltate.

related posts

Leave a Comment