Home Actualitate 300 de candidați la examenul teoretic de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

300 de candidați la examenul teoretic de admitere la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

by Antonia Mocanu
0 comment

Peste 300 de candidați care aspiră la statutul de maistru militar de marină s-au prezentat astăzi, la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, pentru a susține examenul teoretic de admitere.

Primii tineri au ajuns la poarta unității odată cu răsăritul soarelui, bucuroși și emoționați în același timp. Încă din prima zi, candidații au avut parte de o mostră a vieții care îi așteaptă odată ce vor încălța bocancii și vor îmbrăca ținuta de instrucție. Gazdele i-au organizat pe plutoane, fiecare condus de către un elev gradat, care să-i îndrume pas cu pas pe durata zilei.

Mai mult decât atât, cei peste 300 de candidați au asistat și la ceremonialul zilnic de ridicare a pavilionului pe acordurile imnului național intonat de elevii militari. De asemenea, i-au putut vedea pe aceștia din urmă deplasându-se într-o defilare cu cântec. Demonstrația acestui mic aspect din viața cotidiană a unității a avut rolul de a-și încuraja pe candidați și de a-i motiva să dea tot ce au mai bun în fața foii de examen.

Dincolo de gardul unității, emoțiile au luat proporții și mai mari. Acolo s-au aflat părinții și apropiații multora dintre candidați, care au înfruntat ore în șir canicula de afară, așteptând cu sufletul la gură să afle un rezultat îmbucurător.

La finalul celor trei ore alocate examenului, candidații au afișat fie un zâmbet de satisfacție, pentru că subiectele le-au fost accesibile, fie pe chip li s-a putut citi dezamăgirea că nu s-au pregătit suficient.  Pentru cei care astăzi au promovat proba teoretică, urmează etapa selecției, compusă dintr-o testare psihologică, probe sportive și vizita medicală.

related posts

Leave a Comment