Home Actualitate „Casablanca”, la Retro Cinema

„Casablanca”, la Retro Cinema

by Antonia Mocanu
0 comment

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” vă invită la RETRO CINEMA! Proiectul face parte din activitatea curentă a Serviciul Coordonare Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” și presupune difuzarea unor filme vechi, premiate la Oscar, filme de suflet, filme emblematice pentru producția cinematografica a tuturor timpurilor, altfel spus, cinematografia clasică de la Hollywood. Proiectul se desfășoară  în perioada septembrie – decembrie, o dată la două săptămâni.

Astăzi, 26 octombrie, constănțenii sunt invitați la filmul de dragoste Casablanca. Regizat în 1942 de Michael Curtiz, filmul american îi are ca protagoniști pe Humphrey Bogart, Ingrid Bergman și Paul Henreid. Acțiunea filmului se petrece în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, filmul concentrându-se asupra unui om împărțit între, după cuvintele unui personaj, dragoste și virtute. Casablanca este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX și a avut parte de un success extraordinar încă de la premiera sa. Casablanca a câștigat trei premii Oscar, inclusive Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Filmul va avea loc Miercuri – 26 octombrie, ora 18:30, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

related posts

Leave a Comment