Home Actualitate Aveți grijă de el. Microcipați-l!

Aveți grijă de el. Microcipați-l!

by Antonia Mocanu
0 comment

Una dintre obligațiile deținătorilor de câini, conform legii, este prezentarea la medicul veterinar pentru microcipare. Dacă vă pierdeți câinele, iar acesta este microcipat (deci înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân cu datele dvs. de contact), puteți fi anunțat atunci când cineva îl găsește și îl duce la veterinar sau ajunge în Adăpostul public de animale abandonate Constanța, strada Câmpul cu Flori nr.11 (fostă Vârful cu Dor nr.5).

Câinii neidentificați şi neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân şi sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare.

Microcipul este un dispozitiv electronic încapsulat într-o sticlă biocompatibilă, tratat antimigrație, rezistent la apă, la vibratii și la șoc. Are dimensiuni comparabile cu cele ale unui bob de orez și este livrat într-o seringă de unică folosință, împachetată într-un mediu steril, gata pentru a fi utilizată. Conține un cod unic ce poate fi citit numai cu ajutorul unui cititor (scanner) special proiectat pentru activarea microcipului.

Implantarea microcipului se face de către un medic veterinar autorizat, procedura nu este dureroasă și nu necesită anestezie.

Adăpostul public de animale abandonate Constanța efectuează acest gen de serviciu pentru cățeii preluați din teren și care nu sunt microcipați.

În cazul pierderii animalului de companie, microciparea și înregistrarea în Registrul de Evidență a Câinilor fără Stăpân (RECS) își dovedesc încă o dată utilitatea. Putem să contactăm cât mai repede medicul veterinar care i-a făcut înregistrarea și să anunțăm acest lucru. Medicul va accesa baza de date și va declara ca eveniment pierderea sa, astfel încât situația animalului să fie clară.

Al doilea pas foarte important este să contactați personalul de specialitate al Adăpostului public de animale abandonate Constanța pentru a afla dacă a fost preluat de municipalitate la numărul de telefon 0733045213.

Program cu publicul:

Luni, Marți, Miercuri, Vineri între orele: 10:00- 14:00;

Joi 09:30 – 17:30.

related posts

Leave a Comment