Home Actualitate Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța continuă studiul în mediul online

Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța continuă studiul în mediul online

by Antonia Mocanu
0 comment

După ce în mediul online a apărut săptămâna trecută o informare potrivit căreia studenții mediciniști nu mai fac niciun fel de cursuri, nici măcar cele online, Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța răspunde vehement și se dezice de afirmațiile precedent amintite, motivând faptul că aceea nu este poziția oficială a Asociației de Studenți Mediciniști și nici a majorității colegilor.  

„Aducem la cunoștință publicului și colegilor noștri mai puțin informați sau dezinteresați că Facultatea de Medicină din cadrul Universității “OVIDIUS” Constanța, a pus la dispoziție studenților săi platforme online de tip Google Drive de mai bine de 3 ani unde sunt integrate toate cursurile de la toate materiile plus notițe ale profesorilor din fiecare an, dar și cărțile acestora scanate.
Precizăm că la scurt timp după suspendarea activității noastre în spitale și mai apoi în campusul universitar, absența motivată de contextul epidemiologic actual datorat virusului Sars-Cov2, am primit o platforma NOUĂ online pentru revizuirea activității didactice. De asemenea, informația online nu este o noutate pentru niciun student la medicină, în special pentru colegii din anii clinici. Acest lucru se întâmplă încă dinainte de această situație excepțională, toți studenții având acces facil și în timp util la informație.

Medicină nu se face la distanță? Da, de acord. Însă tot medicina ne învață „primum non nocere”, să punem viața și bunăstarea oamenilor pe primul loc, iar în aceste momente trebuie să ne “sacrificăm” și noi, studenții, pentru asta, nemaiavând posibilitatea de a merge în practică în spitale la stagiile obișnuite.

Putem însă să ne continuăm studiul de acasă, să ne îndreptăm atenția spre cazurile clinice trimise de profesori și să facem tot ceea ce ține de noi pentru a putea depăși această perioadă dificilă, precizând că suntem pregătiți să fim chemați să lucrăm alături de medici în cazul în care prezența noastră va aduce un beneficiu! Până atunci, spor la învățat, căci cine vrea cu adevărat să învețe, are de unde! ”, menționează reprezentanții Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța.

Reamintim faptul că, la începutul acestei luni, Comitetul de Urgență al Universității „Ovidius” din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9.03.2020-31.03.2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical, iar pregătirea studenților urmează să se desfășoare fie în spațiile didactice din afara spitalelor, fie prin diseminarea cunoștințelor utilizând instrumente digitale de comunicare. Măsura vine în continuarea deciziei Consiliului de Administrație al UOC, cu numărul 229, din 25.02.2020, prin care s-au suspendat stagiile clinice de Boli Infecțioase pentru 30 de zile.

related posts

Leave a Comment