Home Actualitate Arafat: “Nu putem vorbi de o relaxare totală”

Arafat: “Nu putem vorbi de o relaxare totală”

by Antonia Mocanu
0 comment

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctorul Raed Arafat, afirmă că nu se poate vorbi despre o relaxare totală a măsurilor de prevenire a infecțiilor cu coronavirus, având în vedere că nu există încă o scădere constantă a numărului de cazuri noi. În plus, încă sunt focare în mai multe judeţe, în azile de bătrâni, în zone industriale sau în serviciile medicale, a declarat acesta.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, doctorul Raed Arafat spune că nu vom putea, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înainte de pandemie, pentru că noul coronavirus încă este prezent în România. Într-un interviu la postul național de televiziune, Raed Arafat a declarat că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile.

 „Dacă spune cineva că am trecut deja cu totul şi totul este ok, acest cineva înseamnă că nu este informat corect. La acest moment încă situaţia este sub control mai bine decât să înainte, dar nu putem să zicem că am ajuns la faza în care să spunem că totul este ok şi nu mai avem răspândire, nu mai avem infectare, nu mai avem persoane care să se infecteze în comunitate. Deci încă avem focare în mai multe judeţe, fie că sunt la azile de bătrâni, fie că sunt în zone industriale, fie că sunt chiar în serviciile medicale, adică la spitale şi numărul cazurilor nu s-a stabilizat“, a declarat şeful DSU.

Raed Arafat a mai precizat că mai sunt cinci-şase zile în care se evaluează efectele relaxării de până acum, iar măsurile care vor intra în vigoare vor ţine cont de evoluţia până la sfârşitul acestei săptămâni. Numărul cazurilor nu s-a stabilizat, în loc să avem o scădere continuă, am fost si creșteri ale numărului de noi îmbolnăviri, precizează șeful DSU. El consideră că prelungirea stării de alertă ar fi o soluţie firească pentru situaţia în care ne aflăm, o modalitate de a putea coordona şi a lua măsurile care se impun. Am făcut un lucru foarte bun, cu toții împreună, ”este păcat să ne înecăm chiar la mal”, a mai spus Raed Arafat.

related posts

Leave a Comment