Home Actualitate Radioterapia de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, aproape de realitate

Radioterapia de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, aproape de realitate

by Antonia Mocanu
0 comment

Constănțenii bolnavi de cancer primesc, în sfârșit, o veste bună. Suferința lor ar putea fi curmată, prin faptul că, începând cu luna septembrie vor putea face, din nou, radioterapie la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța.

Viața unei persoane care află că suferă de această boală se schimbă complet, însă există tratamente care pot menține o stare de sănătate bună de-a lungul timpului, precum radioterapia. Constănțenii nu s-au mai putut trata la Spitalul Clinic Județean de Urgență deoarece activitatea serviciului de Radioterapie din cadrul SCJU a fost suspendată în urmă cu câţiva ani, după ce aparatului cu cobalt i-a expirat avizul de funcţionare. De atunci, bolnavii au fost puşi în situaţia de a-şi face tratamentele în Bucureşti sau alte judeţe ale ţării.

Radioterapia poate fi văzută ca un colac de salvare pentru cei care suferă de cancer, aşadar, deschiderea din toamnă a Radioterapiei este o  veste foarte bună pentru constănțeni. Totodată, conducerea SCJU anunță faptul că se reiau trainingurile medicilor care îşi vor desfăşura activitatea aici, și, din toamnă bolnavii se pot tratata la Constanţa în siguranță.  

related posts

Leave a Comment