Home Actualitate Litoral 2021: scump sau ieftin, murdar sau curat?

Litoral 2021: scump sau ieftin, murdar sau curat?

by Antonia Mocanu
0 comment

Murdar și scump.  Așa își întâmpină litoralul românesc turiștii la început de sezon. Gunoaiele tronează mai peste tot prin stațiuni, vegetația a crescut atât de mult încât lasă impresia unei jungle. Și nici serviciile nu se ridică la nivelul prețurilor practicate de patroni. Totul este scump de la cazare, mâncare sau șezlongul de pe plajă. Un șezlong ajuge în zona de nord și la 150 de lei, iar pentru cel mai ieftin meniu nu dai sub 30 de lei de persoană.

Când vine vorba de cazare prețurile variează în funcție de stelele unității, dar și de serviciile oferite. Cele mai scumpe sunt cele care au regim all inclusive. Însă la fel de piperate sunt prețurile și în blocurile private din zona Mamaia Nord , Navodări. Două nopți de cazare aici pot ajunge la 4.500 de lei sau chiar 10.000 de lei. Pierderile înregistrate în pandemie îi fac pe unii să crească prețurile chiar dacă nejustificat.

Și asta în timp ce vecinii bulgari ne îmbie cu oferte de 150 de euro de persoană pentru trei nopti la un hotel de 4 stele all inclusive cu facilități pentru adulți și copii la discreție.

Și ca și cum nu ar fi de ajuns litoralul românesc pierde teren și la capitolul curățenie. În stațiuni pe tot parcursul zilei vezi mormane de gunoi, aruncat uneori chiar și pe plajă. Cei de la salubrizare îl ridică o dată pe zi, seara, astfel că până vin ei, resturile menajere zac în soare spre disperarea turiștilor.

Dacă autoritățile atât locale cât și centrale nu se vor implica mai mult, iar patronii de pe litoral nu vor înțelege că pentru ceea ce cer, trebuie să și ofere în schimb servicii de calitate, atunci litoralul românesc va pierde definitiv bătălia cu vecinii bulgari.   

related posts

Leave a Comment