Home Actualitate Acțiuni de prevenție în Constanța

Acțiuni de prevenție în Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Deși polițiștii locali aplică zilnic sancțiuni persoanelor certate cu bunul simț, care încalcă normele legale cu privire la modul de colectare a deșeurilor sau cu privire la aruncarea pe domeniul public a deșeurilor provenite din gospodăriile proprii, în continuare, există cetățeni care ignoră cu bună știință aceste obligații.

Ținând cont de aceste aspecte, polițiștii locali au desfășurat o nouă acțiune de informare a cetățenilor. Agenții au acționat în perimetrul străzilor Dacia, Ștefan Mihăileanu, I.Ghe. Duca, Ferdinand, Tomis și Mamaia. Polițiștii locali le-au prezentat încă o dată constănțenilor obligațiile pe care le au de a depozita selectiv resturile din gospodăria proprie, în recipienti speciali pe care să ii scoată în vederea preluării de către operatorul de salubritate doar în ziua desemnată pentru colectarea gunoiului. Au fost distribuite peste 150 de înștiințări.

Oamenii legii atrag din nou atenție și reiterează faptul că abandonarea pe domeniul public a gunoaielor provenite din gospodăriile proprii, cu nerespectarea zilelor de colectare stabilite de operatorul de salubritate se sancționează conform Legii nr.211/2011 cu amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și 20.000 – 40.000 lei pentru persoanele juridice.

related posts

Leave a Comment