Home Actualitate Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun” continuă

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun” continuă

by Antonia Mocanu
0 comment

Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International, continuă proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“. A doua campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș a început în 22 iunie și se va derula până pe 22 iulie. Timp de o lună, persoanele interesate pot face o programare sunând la numărul de telefon – 0754 208 630, iar echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa, la sediul Adăpostului public pentru animale abandonate din str. Vârful cu Dor nr. 5.

„Știm că mai avem multe de învățat în ceea ce privește gestionarea problemei animalelor fără stăpân la Constanța și tocmai de aceea am adus alături de noi specialiști. Vreau să asigur constănțenii că aceasta este una dintre prioritățile noastre. De aceea, facem apel la ei să ne întindă o mână de ajutor pentru a proteja animalele pe care le îndrăgesc și să nu le ascundă, ci să le aducă la sterilizare. Este gratuită. La Constanța animalele nu se eutanasiază, ci se sterilizează și se adoptă, mai ales“, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța.

„Singura soluție umană și eficientă de a controla numărul animalelor fără stăpân este sterilizarea în masă și concomitentă, atât a celor aflate deja pe domeniul public, cât și a celor din proprietatea privată. Vă invităm, așadar, să luați cea mai bună decizie pentru animalele dumneavoastră și să le programați pentru sterilizare” a declarat, Anca Tomescu, președintele Asociației Animal Society.

Sterilizarea aduce beneficii câinilor și pisicilor, prin eliminarea riscului de apariție a unor boli ce pot fi letale. De asemenea, reprezintă soluția umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 Lei.

related posts

Leave a Comment