Home Actualitate Vaccinul gripal, produs din nou în România

Vaccinul gripal, produs din nou în România

by Antonia Mocanu
0 comment

Vom avea începând de anul următor din nou, vaccin gripal produs în România. Este anunțul de ultimă oră care a fost făcut de către Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Institutul Cantacuzino va relua producția, iar în România se va produce din nou vaccinul gripal, de anul viitor. Astfel 300.000 de doze vor fi produse în țara noastră. Până atunci însă, autoritățile se pregătesc pentru sezonul de vaccinare anti-gripală de anul acesta.

 „La sfârșitul anului va fi gata un prim set antigripal trivalent. Va fi experimental, nu va fi pus în uz pentru populație, dar e un pas preliminar pentru producția în România a vaccinului antigripal la anul, când se va produce în România”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Statistica de anul trecut în ceea ce privește România menționează faptul că au fost 1.5 milioane de astfel de doze destinate persoanelor la risc. Statistica anul acesta s-a schimbat deoarece în urma inventarierii s-au identificat 3 milioane de pacienți la risc.

related posts

Leave a Comment