Home Cultură Neurochirurg hirotonit, la Constanța

Neurochirurg hirotonit, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

După 35 de ani petrecuți în Statele Unite ale Americii, unde a devenit unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi, a decis nu doar să se întoarcă în România și să se pună în slujba pacienților de aici ci și să devină și medic de suflete, adică preot. Este uluitoarea poveste a lui Ștefan Mindea, cel care a fost hirotonit la mânăstirea Văcareștii Noi de la Constanța. Au fost momente emoționante la care au fost prezenți soția, cei șase copii, zeci de preoți și sute de credincioși.

Într-o ceremonie emotionantă, neurochirurgul Ștefan Mindea a fost hirotonit preot în a doua zi de Rusalii, la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din comuna Lumina.

Doctorul Mindea tratează și operează la Constanța oameni suferinzi, de orice condiție socială, iar duminica slujea ca diacon la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din oraș.

În SUA, medicul Ștefan Mindea a fost director al secţiei de neurochirurgie şi chirurgie spinală oncologică al Centrului Medical Universitar Stanford şi profesor universitar în chirurgia spinală minim invazivă la aceeaşi instituţie. Cu toate acestea, el a rămas puternic ancorat în spiritualitatea Ortodoxă.

Liturghia în care Ștefan Mindea a fost uns preot, a adunat o mie de enoriași veniți din toate colturile țării ca să asiste la ritualul vechi de secole.

Una din operațiile pe care le face în mod curent neurochirurgul Ștefan Mindea la 480.000 de dolari în America, în România, ea costă de 20 de ori mai puțin.

related posts

Leave a Comment