Home Actualitate Arta decorativă reuneşte etniile dobrogene, de ziua Constanţei

Arta decorativă reuneşte etniile dobrogene, de ziua Constanţei

by Florentina Lup
0 comment

Mâine, 21 mai, de la ora 15:00, la Muzeul de Artă Constanţa se va desfășura workshop-ul „ Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”.

Evenimentul va avea loc în Centrul pentru Educație Interculturală, aflat în incinta instituției de artă. La activitate vor participa elevi ai Atelierului de Creație, grupa Design Vestimentar, de la Palatul Copiilor din Constanța, coordonată de profesor Anca Pașa Deaconu.

Participanții frecventează cursurile de Design Vestimentar și au vârste cuprinse între 12 și 16 ani, iar între ei se regăsesc și copii care fac parte din grupuri etnice din Dobrogea.

Workshop-ul face parte din proiectul „Portul Popular Dobrogean. Recuperarea Modelelor Arhetipale în Designul Vestimentar Contemporan”, realizat de Muzeul de Artă Constanța în parteneriat cu Palatul Copiilor Constanța și Muzeul de Artă Populară Constanța. Proiectul este coordonat de prof. Anca Pașa Deaconu și lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru.

Acțiunea va consta în realizarea unor colaje textile cu modele preluate de pe portul costumelor tradiționale populare ale etniilor dobrogene. Elevii vor prelua elemente ornamentale și de decor, precum și simboluri, de pe costume specifice portului popular și le vor recompune în creații de design vestimentar. Creațiile realizate de participanții la workshop vor fi valorificate în cadrul unei expoziții.

related posts

Leave a Comment