Home Actualitate Alertă la ISU Dobrogea

Alertă la ISU Dobrogea

by Antonia Mocanu
0 comment

Este alertă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea deoarece 10 pompieri angajați ai detașamentului Cernavodă au fost internați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„La nivelul Detaşamentului Cernavodă au fost confirmaţi zece pompieri având COVID-19. Aceştia sunt internaţi în spital, iar din ultimele informaţii pe care le avem, aceştia sunt asimptomatici”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Cei 10 pompieri au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, considerați contacți ai pompierului care a murit din cauza COVID-19, săptămâna trecută.

„Manifestăm o precupare deosebita pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate cu Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție”, mai informează ISU Dobrogea.

În acest sens, ISU Dobrogea mai precizează că după primirea rezultatului care indica infectarea, s-a procedat la informarea structurilor ierarhice și a Direcției de Sănătate Publică, pentru prelevarea imediată de probe pentru toți contacții apropiați.

related posts

Leave a Comment