Home Actualitate S-a aprobat documentaţia tehnică pentru varianta ocolitoare a Mangaliei

S-a aprobat documentaţia tehnică pentru varianta ocolitoare a Mangaliei

by Romanov Alex
0 comment

A fost aprobată documentația necesară pentru demararea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Mangalia. Consilierii locali din Mangalia reuniţi în şedinţă ordinară, au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, iniţiate de primarul localității. Unul dintre proiectele votate de aleşii locali a vizat aprobarea documentaţiei tehnico-economice aferente obiectivului de investiţii “Varianta ocolitoare (drum expres) a municipiului Mangalia”.

Prin acest proiect, va fi asigurată fluidizarea traficului rutier, pe magistrala de Est a României, respectiv drumul european E87, care conectează Mangalia cu restul staţiunilor, graniţa cu Bulgaria şi municipiul Constanţa.

Conform Studiului de Fezabilitate, noua infrastructură rutieră se va întinde pe o lungime de aproximativ 7,7 km şi va avea mai multe căi de acces. Traseul propus se va desprinde din DN 39 (E87), la km 37+735, continuând de-a lungul căii ferate, cu deviere spre vest, traversând fosta Herghelie. Apoi, circulaţia se va desfăşura pe strada Oborului, ocolind la vest ansamblul arheologic “Movile”. Ulterior, traseul coboară spre sud, pe partea dreaptă a rambleului căii ferate şi se închide în DN39 (E87), printr-un sens giratoriu, la km 7+673.

“Varianta de ocolire a municipiului Mangalia reprezintă un proiect major de infrastructură rutieră, dorit de toţi locuitorii oraşului, dar şi de marii transportatori. Acest proiect va fi o realizare importantă pentru localitatea noastră, dar şi sudul judeţului Constanţa, întrucât vom scoate traficul greu de mare tonaj, în afara Mangaliei şi vom crea premisele necesare extinderii reţelei de transport naţional şi internaţional, prin exteriorul localităţii.”, declară CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

În perioada imediat următoare, documentaţia necesară va fi înaintată Guvernului României, prin CNAIR, pentru evaluare şi finanţare a obiectivului de investiţii propus.

sursa foto: booking.com

related posts

Leave a Comment