Home Actualitate Adopţia – O viață nouă, plină de iubire!

Adopţia – O viață nouă, plină de iubire!

by Florentina Lup
0 comment

Numărul copiilor adoptabili a crescut cu 35% în primul trimestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, conform datelor deţinute de  Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, date prezentate astăzi în cadrul unui eveniment organizat de ANDPDCA și UNICEF. Nu doar numărul copiilor adoptabili a crescut, ci și al familiilor atestate pentru adopția națională, respectiv 3.087 de familii, cu 30% mai mare față de primul trimestru al anului trecut.

Dezbaterea „ Adopția – O nouă viață, plină de iubire”, care a reunit reprezentanți ai autorităților și ai UNICEF, familii adoptatoare sau care se pregătesc să adopte, precum și membri ai Boardului Copiilor, organism consultativ înființat de UNICEF, a fost organizată cu prilejul Zilei Naționale pentru Adopție.

,,Copilul adoptat este copilul născut din inimă, așa se spune. Vreau să felicit toate familiile din România care au adoptat un copil, care au dat o nouă șansă și o nouă viață unui copil abandonat și să îi încurajez pe cei care se gândesc să adopte. Noi credem că locul copilului este în familie și chiar dacă astăzi avem 48.000 de copii în sistemul de protecție, ne-am dori ca un număr cât mai mare din acești copii să ajungă într-o familie, în mod definitiv, și cum altfel decât prin adopție, dacă nu pot fi reintegrați în familia naturală.”, a declarat Florica Cherecheș, președintele ANDPDCA .

Participanții la dezbatere au luat în discuție situația „copiilor greu adoptabili”, care reprezintă acei copii pentru care, într-o perioadă de nouă luni de la declararea adoptabilității, nu s-a reușit identificarea unei familii potrivite sau, chiar dacă aceasta a fost identificată, nu s-au putut urma pașii care să conducă la finalizarea adopției. Cel mai adesea, în această situație se află copiii cu vârsta mai mare de trei ani, copiii cu o stare de sănătate mai delicată, copiii care au nevoi crescute de stimulare a dezvoltării sau copiii care au frați cu care sunt adoptabili împreună.

related posts

Leave a Comment