Home Actualitate Adolescentul care a provocat incendiul în urma căruia zeci de familii dintr-un bloc din Constanța au rămas fără agoniseala de-o viață,  a fost condamnat

Adolescentul care a provocat incendiul în urma căruia zeci de familii dintr-un bloc din Constanța au rămas fără agoniseala de-o viață,  a fost condamnat

by Antonia Mocanu
0 comment

Adolescentul care a provocat incendiul în urma căruia zeci de familii dintr-un bloc din Constanța au rămas fără agoniseala de-o viață,  a fost condamnat. Își  va petrece urmatorii 3 ani și jumătate  într-un centru  de detenție pentru minori după ce magistrații constănțeni au decis că este vinovat  de acuzațiile care i se aduc.

Vorbim de distrugere, vătămare corporală  și evadare, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă în mai multe rânduri, deși acesta era arestat la domiciliu. Din pedeapsa primită se va deduce arestul la domiciliu precum și perioada petrecută în arest preventiv. Pe lângă condamnare, adolescentul este și bun de plată. Trebuie să achite  suma de 16.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă  și poate fi atacată  în termen  de 10 zile.

Vă reamintim faptul că evenimentul a avut loc în luna decembrie a anului trecut. O explozie puternică  urmată de un incendiu izbucnit în parcarea unui bloc a mistuit clădirea și a afectat 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost distruse în proportie de peste 80 la sută. De asemenea, 37 de autoturisme au fost avariate. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt au ajuns la spital. Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că doi băieţi, unul de 13 şi altul de 15 ani sunt vinovați de nenorocirea care s-a abătut asupra oamenilor. Cel din urmă a povestit anchetatorilor că totul a fost doar o joacă și ar fi dat foc unor recipiente pe care le-a  găsit în parcare fără sa ştie ce substanţă se afla în acestea.

related posts

Leave a Comment