Home Actualitate Întâlnire la Direcția de Sănătate Publică Constanța cu reprezentanții primăriilor din județ

Întâlnire la Direcția de Sănătate Publică Constanța cu reprezentanții primăriilor din județ

by Antonia Mocanu
0 comment

Direcția de Sănătate Publică din Constanta a fost gazda primei întâlniri din cadrul proiectului de finanțare „NECOMPETITIV : Sănătate și reziliență instituțională-Centre Comunitare Integrate”.

La întâlnire au participat reprezentanți a șase primării din județ: Murfatlar, Hârșova, Castelu, Crucea, Mircea Vodă și Rasova. Aceasta a avut ca scop găsirea celor mai bune soluții pentru implementarea rapidă a acestor proiecte.

Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, are ca prioritate dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii în centrele medicale integrate care deservesc localități rurale și dotarea cât mai multor cabinete de medicină de familie.

Centrele comunitare integrate au ca scop sporirea accesului la asistență medicală de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile, pentru că acestea reunesc toate serviciile medicale într-un singur loc.

Investiția pentru centrele comunitare integrate are un buget total de 40.200.000 euro, iar pentru medicina de familie, 180.000.000 de euro.

related posts

Leave a Comment